TELEKOM

Telenor med svært solide resultater: - Dette bekrefter våre styrker

Styreleder Gunn Wærsted og konsernsjef Sigve Brekke i Telenor.
Styreleder Gunn Wærsted og konsernsjef Sigve Brekke i Telenor. Foto: Meek, Tore/ NTB Scanpix
24. okt. 2018 - 10:31

Telenor fikk et driftsresultat på 6,7 milliarder kroner i tredje kvartal i år.

Det er en nedgang sammenlignet med samme periode i fjor, da resultatet var på 7,3 milliarder kroner. Det er likevel bedre enn analytikernes forventninger, ifølge Dagens Næringsliv.

27,6 milliarder

Omsetningen i tredje kvartal i år var 27,6 milliarder kroner, en økning med 1 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor, går det fram av Telenors kvartalsrapport , som legges fram onsdag.

– Det vi har fått til så langt i år bekrefter organisasjonens styrke og vår gjennomføringsevne på tvers av selskapet, sier konsernsjef Sigve Brekke i en pressemelding.

Konsernet fikk 700.000 flere mobilabonnenter i løpet av perioden juli til september og har dermed totalt 173 millioner kunder globalt.

Viktig milepæl

Telenor melder at tredje kvartal inneholdt viktige milepæler. Selskapet viser til at man i Thailand hadde en overgang fra konsesjons- til lisensmodell og at Telenor har sikret viktig tilgang til frekvenser og infrastruktur.

I Pakistan og Bangladesh er inntektsveksten bedret, men i Myanmar har det kommet en fjerde mobiloperatør kommet inn i markedet og skjerpet konkurransen.

Telenor har tapt en million abonnenter i tredje kvartal i Myanmar, går det fram av kvartalsrapporten.

Selskapet solgte også mobilvirksomhetene i Sentral- og Øst-Europa. Det førte til at aksjonærene fikk utbetalt til sammen 6,4 milliarder kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.