Telenor Mobil: Konvergens tar tid

Telenor Mobil regner ikke med at sammensmeltningen av faste og mobile teletjenester vil ta av før i 2002 og 2003.

Telenor Mobil regner ikke med at sammensmeltningen av faste og mobile teletjenester vil ta av før i 2002 og 2003.

Dagens mobile nett er ikke bygget ut for å håndtere annet enn mobil trafikk. Et annet hinder er mobilselskapenes "billing-systemer" som logger abonnentenes bruk av teletjenester og som nyttes til å generere fakturaer. De kan ennå ikke håndtere en sammensmelting av mobile og faste teletjenester. Et tredje hinder er at tele-operatørene har separate organisasjoner for driften av faste og mobile nett.

Derfor mener Telenor Mobil at det vil ta tid før vi ser en sammensmelting av mobil- og fast-nettene (Fixed Mobile Convergence eller FMC), og en tilsvarende sammensmelting av tjenestene.

- Operatørene vil skifte ut nettene i forbindelse med overgangen til 3. generasjon mobilstandard (UMTS red. anm.) i 2002-2003. Jeg tror ikke vi vil se noen vesentlig integrasjon før det skjer, sa administrerende direktør Stig Herbern i Telenor Mobil under en analytikerpresentasjon torsdag formiddag.

Stig Herbern tror vi først vil se en integrasjon av internett-tjenester og mobiltjenester. Telenor Mobils Nomade som innbefatter UMS (Universal Messaging Service) er et produkt som integrerer tjenester fra disse to plattformene.

- Den første integrasjonen vi ser i organisasjonen vår er at vi etablerer felles kundeservice, og samordner salget, sier Stig Herbern.

Til toppen