BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor Mobil må utlevere NMT-lister

Konkurransetilsynet har i dag vedtatt å forby Telenor Mobil å utnytte informasjon om sine NMT-kunder til markedsføring og salg av GSM-abonnement med mindre konkurrerende mobiloperatører gis tilgang til den samme informasjonen.

Øystein Kvistad
28. feb. 1997 - 13:33

Dagens vedtak innebærer at all informasjon Telenor Mobil sitter på om NMT-kunder som Telenor selv utnytter i forbindelse med markedsføring og salg av GSM-abonnement, heretter også skal gjøres tilgjengelig for Telenors konkurrerende mobiloperatører. Om dette ikke skjer, vil Konkurransetilsynet forby Telenor Mobil å utnytte denne informasjonen innen alle andre virksomheter enn NMT.

All informasjon om NMT-kunders navn, adresser, foretaksnummer, tilleggstjenester, trafikkstatistikk, kredittopplysninger osv. skal altså komme alle mobilaktørene til del, mener Konkurransetilsynet, som har grepet inn overfor Telenor Mobil med hjemmel i paragraf 3-10 i konkurranseloven.

Telenor Mobil har fått frist til torsdag 13. mars til å komme med eventuelle merknader til vedtaket, og for å unngå at gjennomføringen av vedtaket ikke treneres, understreker Konkurransetilsynet at "forlengelse av fristen ikke kan påregnes".

Tilsynet ber for ordens skyld også om at Telenor Mobil innen samme dato bekrefter at forhandleravtalen med Klart Svar, som har klaget Telenor Mobil inn for Konkurransetilsynet, vil bli gjenopptatt "dersom det aktuelle forhandlervilkår kan være en del av avtalen, og at en ny forhandleravtale også må åpne for de kampanjer som telenor Mobil har opplyst er akseptable. Dette gjelder kampanjer som forutsetter innlevering av telefoner uten SIS-kode og kampanjer som gir kunden et likeverdig valg mellom en ny NMT- eller GSM-telefon".

Kopi av vedtaket er også sendt til Teleoperatørenes Forum, Den Norske Dataforening, Kontor- og Datateknisk Landsforening, Leverandørforbundet for Mobil- og Telekommunikasjon, Norsk Tele- og Informasjonsbrukerforening, advokatfirmaet Simonsen & Musæus og Statens Teleforvaltning.

Her kan du lese Konkurransetilsynets vurdering] av hele saken.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.