Telenor: Ny UMTS-lisens blir urettferdig

Telenor Mobil-sjef Ingvild Myhre mener at regjeringens utlysning av en fjerde UMTS-lisens blir urettferdig.

Telenor Mobil-sjef Ingvild Myhre mener at regjeringens utlysning av en fjerde UMTS-lisens blir urettferdig.

Telenor Mobil er misfornøyd med regjeringens mobilmelding. Fordi UMTS-telefonene er så forsinket og telebransjen sliter, ba Telenor Mobil-sjef Ingvild Myhre om ett års forskyvning av utbyggingsplanene.

Men Samferdselsdepartementet sa nei.
- Det er ingen overraskelse at det ikke ble en forskyvning, det må vi bare konstantere, sier Myhre, åpenbart misfornøyd.

Hun er også misfornøyd med måten regjeringen nå slipper til en fjerde konkurrent. Markedet har endret seg, og mange påpeker at det er urettferdig å slippe til en ny aktør såpass langt ute i løpet. Ikke bare har nye aktører spart ett års kostnader og kan tilpasse seg det nye markedet, budrunden vil heller ikke nå hurra-høydene fra tidligere år og forrige runde.

Alt tyder derfor på at en vinneren av den fjerde lisensen får store fordeler.

Samtidig skaper den tredje konsesjonæren, Tele2, på ny usikkerhet om sin egen utbygging.

Les saken her:


- Vi forventer at myndighetene gjør dette på en rettferdig måte og vil jobbe for det. Vi har ikke fått finlest meldingen, så jeg kan ikke si noe konkret om hvordan vi skal forsøke å påvirke kravene, sier Myhre til digi.no.

Hun må i så fall forsøke å påvirke Stortinget og partiene der, for Bondevik-regjeringen har ikke flertall.

Samferdselsstatsråd Torild Skogsholm er imidlertid krystallklar i sin tale: - Staten ska ha minst 200 millioner på bordet ellers blir det ingen fjerde UMTS-lisens.

Til toppen