RESULTATERFINANS

Telenor og Posten skal sikre Internett sammen

Gigantene går inn i stadig nye allianser. Nå slår Telenor og Posten sammen sine forsøk på å lage et system for sikker elektronisk handel - både med smartkort, programvare og mobiltelefon.

7. mars 2001 - 11:26

TelenorPosten
ZebSignErgo Group AS


De to aktørene skal eie selskapet sammen og lage et felles tilbud under navnet Zebsign. Foreløpig har de to konkurrentene laget to systemer, ett for småhandel, og ett mer generelt for både dokumentutveksling og handel.

Nå skal de to aktørene slå sammen sine sikkerhetssystemer og tilby en felles digital signatur som ligger i både smartkort, programvare og mobiltelefonen. Dermed kan du bruke den i en lang rekke situasjoner - både på PC-en, på TV-en, som adgangskort og i butikker, forklarer Jo Heldaas, informasjonssjef i Telenor Mobil til digitoday.no.

Zebsign er et system utviklet av Telenor Mobil som skal la deg handle mindre varer som kinobilletter med mobilen din. Selskapet planlegger å utstyre folk med et nytt SIM-kort som har en digital signatur. Signatur-systemet skal gjøre at bare du kan belaste småkjøp på mobilregningen din. Zebsign inngår som en del av DnB og Telenors Doorstep-samarbeid.


Postens nye tjenester finner du under www.eposten.no. Der kan du nå skaffe deg en elektronisk signatur som kan brukes til å sende dokumenter gjennom Postens sikre formindlingstjeneste. Tjenesten gir deg blant annet kvittering for avsendt post og kvittering når mottaker åpner meldingen. Les mer: Sikker e-post med ePosten

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.