JUSS OG SAMFUNN

Telenor og Redd Barna i millionsamarbeid om barnesikring

Telenor og Redd Barna har inngått en avtale om barnesikring på Internett. Avtalen innebærer millionoverføringer til organisasjonen og skal gjøre nettet trygt for barn.

15. mars 2002 - 11:26

Telenor og Redd Barna har inngått en to-årig samarbeidsavtale. Avtalen omfatter samarbeid om nye produkter og tjenester og gjensidig profilering. Et hovedsatsingsområde blir å styrke arbeidet for å gjøre Internett til et tryggere sted for barn, og Redd Barna får én million kroner i året fra Telenor, skriver selskapene i en pressemelding.

Redd Barna la sitt Children@risk-prosjekt på is i fjor høst, noe som ble møtt med skuffelse fra en rekke aktører som hadde lært å sette pris på de viktige arbeidet de gjorde med å videre formidle tiips og koordinere arbeid mot barneporno. Tjenesten skal snart være oppe igjen, etter at organisasjonen har kommet frem til en avtale med Kripos.

Den ferske samarbeidsavtalen betyr blant annet at Telenors barnesikre internettabonnement, Kidsurf, blir videreutviklet. Pakken inneholder et filter som skjermer barn mot sider som inneholder sex, vold, rasisme, gambling og chat. Filteret skal videreutvikles og kvalitetssikres av Redd Barna sammen med Telenor Plus.

- Som den største internettleverandøren i Norge, ønsker Telenor gjennom avtalen med Redd Barna å bidra til at Internett blir et trygt og spennende sted for barn, sier kommunikasjonsdirektør Jon M. Hippe i Telenor. Hippe beskriver avtalen som tredelt, med vekt på faglig samarbeid, produktutvikling og profilering.

Blant Redd Barnas satsingsområder er å jobbe mot utnyttelse av barn på Internett. FNs konvensjon for barns rettigheter slår fast at barn har rett til å søke, motta og utbre informasjon, men også at barn har rett til å bli skjermet mot informasjon som er skadelig for barnets velbefinnende. Redd Barna skal drive informasjonsarbeid i skolene og påvirkningsarbeid overfor offentlige myndigheter, barn og voksne.

- Telenor viser med denne avtalen at de fremstår som ansvarlig og nyskapende, og tar samfunnsansvar, sier generalsekretær i Redd

Barna, Gro Brækken. Hun legger til at Telenor er ledende på utvikling av ny teknologi og kontorløsninger, som Redd Barna også vil dra nytte av.

- Mye av de bildene og inntrykkene som finnes på Internett er direkte overgrep mot barna som mottar dem. Hvis vi skal kunne skjerme barna mot disse inntrykkene er vi helt avhengig av en stor og viktig partner som Telenor, som kan bruke sin tyngde og tekniske kompetanse til å utvikle gode løsninger for barn, sier Brækken.

Samarbeidsavtalen mellom Telenor og Redd Barna gjelder i to år, med mulighet for fornyelse i ytterligere to år. Telenors bidrag er på en million kroner for hvert år avtalen gjelder.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.