Telenor og Yahoo! sammen om mobile internettjenester

Nå kan du få tilgang til Yahoo! Messenger via mobiltelefonen. Norske Telenor blir den første operatøren i verden som får tilgang til tjenesten.

Nå kan du få tilgang til Yahoo! Messenger via mobiltelefonen. Norske Telenor blir den første operatøren i verden som får tilgang til tjenesten.

Yahoo! Messenger er en kommunikasjonstjeneste der brukeren til enhver tid ser hvem på en venneliste som er oppkoblet og tilgjengelige på Internett. Deretter er det fritt frem å kommunisere via skriftlige meldinger.

Meldingene kan sendes fra mobil til mobil, mobil til PC og fra PC til mobil, og tjenesten blir tilgjengelig både via WAP og vanlig mobiltelefon med SIM Toolkit, skriver selskapene i en felles pressemelding.

Forskjellen fra e-post og tekstmeldinger er først og fremst at du ser hvem som er koblet opp med PC eller mobiltelefon. Dermed vet du at din beskjed blir levert med én gang. Tjenesten henvender seg først og fremst til yngre internettbrukere, og vil være tilgjengelig i løpet av våren, opplyser Telenor.

- Vi har fra før en mengde berøringspunkter med Telenor Mobil. Norge er et av landene i verden som ligger lengst fremme på mobilbruk, og dette er en av årsakene til at vi gjør dette først i det norske markedet, sier Ulrika Westin, informasjonsansvarlig i Yahoo! Sverige og Norge.

- Mobilt Internett er et strategisk satsingsområde for oss. Den mobile versjonen av Yahoo! Messenger er et godt eksempel på at mobilt Internett kan bli både tilgjengelig og nyttig for folk flest, mener informasjonskonsulent Esben Tuman Johnsen i Telenor Mobil.

Leder for Yahoo! Europe, Fabiola Arrendo, bekrefter overfor mediacentral.com at Telenor er de første som tilbyr messenger-tjenesten via mobilen.

Telenor-avtalen bygger på partnersamarbeid med tyske D2 og finske Radiolinja på operatørsiden og blant andre tyske Siemens på terminalsiden.

I forrige uke skulle Siemens være klar med sine nye WAP-telefoner, men nå viser det seg at tyskerne har gått på den samme smellen som Nokia og Ericsson fikk oppleve: Terminalene er blitt forsinket. Siemens har ifølge den svenske avisen Dagens IT store leveranseproblemer over hele Europa av sine C35- og S35-telefoner som ble lansert med brask og bram under GSM World i Cannes i februar. Terminalene ruller neppe ut fra samlebåndene i store volum før et stykke ut i april, skriver Dagens IT.

Men har du en annen WAP-telefon, eller en ordinær mobil med SIM Toolkit, kan du altså likevel benytte den nye Yahoo/Telenor-tjenesten.

Til toppen