BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor over 42 kroner

For første gang siden børsnoteringen 4. desember i fjor, handles Telenor-aksjen til over 42 kroner. Like før børsslutt lå prisen på en Telenor-aksje på 42,50.

Frode Eriksen og Helge Lunde
29. jan. 2001 - 16:17

Dermed kan konsernsjef Tormod Hermansen smile litt etter en flau start på børseventyret. Idet minste resten av dagen. For Telenor-aksjen har siden bunnoteringen like før jul på 37,20, deltatt i en svakt økende verdiøkning som kulminerte mandag med gjennombrudd og endog en liten gevinst for de aksjonærer som kjøpte seg inn på 42 kroner. Gevinsten er riktignok liten, men stor nok til å se uten mikroskop.

For de 53.000 privatpersonene som kjøpte aksjer kan tillate seg et enda bredere smil. Ikke bare kan de se fram til en ekstra bonusaksje for hver 10 aksje de eier den 4. desember i år. Denne øker i verdi når Telenor øker i verdi. En kan også konstatere at rabatten på to kroner per aksje faktisk gir gevinst om en skulle velge å selge nå. I motsatt fall skulle kursen måtte falle til under 37 kroner om småaksjonærene skulle tape på aksjen.

I bakteppet hviler analyser som stort sett alle, uansett om selskapene var tilrettelegger for Telenor eller ikke, sier at Telenor er underpriset i forhold til nordiske og sammenlignbare selskap.

Aksjen var mandag den tredje mest omsatte på Oslo Børs med 900 millioner kroner etter Tomra og Storebrand.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.