Telenor rydder opp og velger Oracle

Telenor sitter i dag på et kaos av forretningsystemer, men skal nå rydde opp og samles på Oracle-systemer.

Telenor sitter i dag på et kaos av forretningsystemer, men skal nå rydde opp og samles på Oracle-systemer.

I en pressemelding i dag morges avslører Telenor at selskapet har valgt Oracle og kaster ut SAP når selskapet velger seg nytt personalsystem. Og en setning i pressemeldingen peker mot langt større endringer.

Telenor sitter i dag på en lang rekke systemer som stammer fra 90-tallet da forskjellige divisjoner i selskapet veldig langt på vei fungerte som frittstående selskapet og kjøpte inn hver sine systemer.

Det er blant annet kjent at Telenors forskjellige divisjoner sitter blant annet på flere separate kundebehandlingsystemer fra Siebel.

Det er dette Telenor nå begynner å rydde opp i. Selskapet outsourcet all intern IT-drift til EDB i fjor, men hittil har man ikke offentliggjort noen endringer på systemsiden. Nå kommer denne opprydningen.

Telenor har nå signert en avtale om å ta i bruk HR-systemene i Oracle E-Business Suite, Oracle samlepakke av forretningsystemer. Oracle og SAPs samlepakker er i vinden, for de tilbyr ferdig integerte løsninger som kan spare kundene for mye.

I første omgang omfatter avtalen kjøp av 13 000 E-Business Suite lisenser. Men dette er bare begynnelsen. I pressemeldingen står det "Telenor har gjennom den nye lisensavtalen styrket satsingen på Oracle E-Business Suite som konsern felles ERP-plattform."

På spørsmål fra digi.no bekrefter Scott Engebrigtsen, informasjonssjef i Telenor, avgjørelsen.

- Vi jobber med å samle alle heleide selskaper på en felles ERP-plattform. Vi har valgt Oracle og etterhvert vil man bruke ta i bruk denne plattformen. Men foreløpig har vi altså bare signert en kontrakt på HR-system, påpeker han.

På spørsmål fra digi.no påpeker han at beslutningen om bruk av Oracle Business Suite ikke omfatter CRM-systemene Telenor bruker i dag. Siebel blir dermed fredet.

Dermed er det duket for en gigantisk konsulentkontrakt. Denne kontrakten skal ha blitt utlyst allerede for noen uker siden, får digi.no opplyst. Særlig Accenture og Telenor-deleide EDB er nok aktuelle aktører her.

Det nye HR-systemet og etterhvert systemer for blant annet økonomi skal erstatte alle andre systemer for alle Telenors heleide selskapet i Norden, får digi.no opplyst. Dette inkluderer Sonofon.

Telenors valg av Oracle er et tap for erkerivalen, tyske SAP. Både Telenor og Sonofon bruker i dag personalsystem fra SAP.

Engebrigtsen vil ikke offentliggjøre hva Telenor regner med å spare på å konsolidere sine forretningssystemer.

- Prosjektet har ikke som utgangspunkt å spare penger, det vil først og fremst gi oss bedre ledelsesinformassjon og høyere effektivitet. Men det vil også gi besparelsen, bekrefter han.

Engebrigtsen lister opp både besparelser på innkjøp av programvaren, reduserte drifts- og integrasjonskostander. I tillegg kommer konsern-effekter som for eksempel et nytt innkjøpssystem vil gi.

- En feller nordisk innkjøpssystem vil la oss koordinere innkjøpene, redusere antall leverandører og få bedre priser, påpeker han.

Til toppen