Telenor satte SMS-rekord

Tilsammen 5,1 millioner tekstmeldinger ble sendt på årets siste dag. Flest meldinger ble imidlertid sendt på julaften, med 5,6 millioner meldinger.

Tilsammen 5,1 millioner tekstmeldinger ble sendt på årets siste dag. Flest meldinger ble imidlertid sendt på julaften, med 5,6 millioner meldinger.

Nyttårsaften satte Telenor Mobil SMS-rekord ved å distribuere 825.000 tekstmeldinger i timen mellom halv ett og halv to natt til første nyttårsdag.

Den 24. desember ble det gjennom Telenor Mobil sendt 5,6 millioner tekstmeldinger, noe som er rekord for selskapets tekstmeldingstjeneste noen dag så langt, og mer enn dobbelt så mye som normalen er.

På nyttårsaften ble det også satt rekorder, men da for kortere tidsrom. I siste halvtime i 2000 og første halvtime i 2001 ble det sendt 564.000 tekstmeldinger, noe som så og si er kapasiteten til selskapets mobilnett.

Informasjonssjef Jo Heldaas, sier at nettet ble utnyttet maksimalt på dette tidspunktet, men størst antall meldinger klarte selskapet likevel å presse igjennom i en periode på 10 minutter der en klarte å sende 270 meldinger per sekund.

Også NetCom opplevde stor SMS-trafikk i jule og nyttårshelga, men selskapet opplevde at teknologien streiket utpå natta. Informasjonssjef i NetCom, Guri Wormdahl, sier at det ikke lot seg gjøre å sende tekstmeldinger mellom halv fire og fram til ti over sju natt til første nyttårsdag. Men selskapet tror en unngikk de store tapene ved at den største mengden med nyttårsmeldinger var unnagjort i god tid før halv fire.

Til toppen