Telenor skylder på WAP-terminalene

En av årsakene til at WAP ikke har tatt av ennå, er terminalene, mener Christian Figenschau, produktsjef ved Telenor Mobil. Han mener at det ikke er spørsmål om WAP blir en knallsuksess, men når.

En av årsakene til at WAP ikke har tatt av ennå, er terminalene, mener Christian Figenschau, produktsjef ved Telenor Mobil. Han mener at det ikke er spørsmål om WAP blir en knallsuksess, men når.

Det var overgangen til et nytt årtusen og WAP ble introdusert til massene.

- Vi var veldig spente, og vi visste veldig lite. Da telefonene kom på markedet, trodde vi at startskuddet ville komme, men vi så snart at det var en del hindre på veien, sier Christian Figenschau, produktsjef ved Telenor Mobil .

Med hindre mener Figenschau tjenestesiden og terminalene, som ikke var gode nok.

- Det som nok skuffet mest var telefon-siden. Det var nye bugs i begynnelsen, og brukervennligheten var lav. Jeg tror vi ennå må vente på at de gode telefonene kommer ut i markedet, sier Figenschau, som påpeker at de telefonene det går mange av er de billige - enten uten WAP-mulighet eller med mangelfulle og lite brukervennlige apparater.

- Men dagens telefoner vil nok snart komme på "billigmarkedet" og da vil penetrasjonen øke betraktelig, spår Figenschau.

- Vi trenger raske, kule og billige telefoner! Han sier at det på tjenestesiden er mye å hente, og at det allerede er mange tjenester ute.

Forretningsmodellene er heller ikke noen hindre, skal vi tro Figenschau.

- Man må utnytte WAP-mediet fullt ut, og man ser med tjenester som logo-nedlastninger at det er betalingsvilje i markedet, sier Telenor-mannen.

Om den japanske i-Mode-suksessen har Figenschau følgende å si:

- Suksessen til i-Mode er at telefonene er konfigurert av operatøren. Dette har gjort det langt enklere for brukeren å bruke i-Mode.

- Det er WAP som er begynnelsen på det mobile internettet. Og det er vi som har lagt grunnlaget for fremtidig suksess - det er ikke et spørsmål om WAP kommer til å bli en suksess, men når det kommer til å bli det, hevder Figenschau overfor digitoday.no.

Til toppen