JUSS OG SAMFUNN

Telenor stenges ikke ute fra Wimax-auksjon

Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas får kjøpe flere Wimax-lisenser, bestemmer Samferdsesdepartementet.

5. okt. 2004 - 09:27

Neste uke åpner trolig Post- og teletilsynet auksjonene av lisenser for WiMax-nett.

Wimax er arvtageren til dagens trådløse nett og gir en rekkevidde og overføringskapasitet som åpner helt nye muligheter.

Selskaper som nå skaffer seg lisensene gjennom auksjonen kan skru opp sende-effekten og få både høy båndbredde og lang rekkevidde-

Tilsynet har delt opp landet i seks soner, men det er også mulighet til å lage landdekkende mobile datanett ved å kjøpe lisenser i alle seks soner.

Seksjonssjefen bekrefter at en lang rekke selskaper har tatt kontakt med tilsynet og at alt peker på at etterspørselen overstiger det som finnes av lisenser. Det er derfor duket for en frisk budkamp.

Tilsynet nektet først Telenor å delta i auksjonen, for Telenor disponerer store frekvensbånd fra langt tilbake som egner seg for Wimax. Telenor bruker disse frekvensene i dag til linjesamband i nettet sitt, men tilsynet mener Telenor kan fase ut dette og skaffe seg plass til et omfattende Wimax-nett.

Telenor klaget til Samferdselsdepartmentet og fikk i går medhold i sin klage. Telegiganten får dermed være med på auksjonene.

Her kan du lese hele departementets vedtak (velg det øverste brevet)

På denne siden hos Post- og teletilsynet kan du lese mer om auksjonen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.