TELEKOM

Telenor tapte i russisk rullett

Ny dom i Vimpelcom-saken koster mangfoldige milliarder.

20. feb. 2009 - 11:24

Oslo (NTB): Telenor er i en domstol i Sibir dømt til å betale 11,6 milliarder kroner i erstatning til selskapet Farimex, som er en aksjonær i VimpelCom.

Avgjørelsen fra domstolen i Omsk i Sibir kom fredag. Telenor opplyser i en børsmelding at selskapet vil anke saken, og mener kravet om erstatning på vel 1,7 milliarder dollar, eller 11,6 milliarder kroner, er feil.

– Denne avgjørelsen er et alvorlig brudd på Telenors lovlige rettigheter og interesser som en strategisk investor i Russland. Vi vil fortsette å forsvare våre investeringer i VimpelCom med alle tilgjengelige juridiske midler, sier konserndirektør Jan Edvard Thygesen, leder av Telenors virksomheter i Sentral- og Øst-Europa.

– Forsinket oppkjøp
Telenor har flere ganger hevdet at søksmålet er et urettmessig forsøk på å frarøve Telenors investeringer i Russland.

Farimex Products er et selskap registrert på De britiske jomfruøyene. Farimex hevder at Telenor-nominerte styremedlemmer i VimpelCom har forsinket oppkjøpet av den ukrainske mobiloperatøren Ukrainian Radio Systems (URS).

Ankesak
– Til tross for at kravet mot Telenor savner ethvert grunnlag og er lovstridig, innvilget retten delvis kravet fra Farimex, heter det i Telenors børsmelding.

Telenor eier 33,6 prosent av VimpelCom. I august i fjor ble det norske selskapet dømt til å betale 2,8 milliarder dollar, men dommen ble ifølge NA24 satt til side. Det er nå ankesaken som behandles i en rettsinstans i Omsk i Sibir.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.