Telenor tapte mot TDC

- Tok seg for mye betalt.

Telenor tapte mot TDC
Fornøyd med utfallet: TDC-sjef Ketil Kivedahl. Bilde: Johnny Syversen

Telenor diskriminerte TDC med prisene de tok for utleie av plass i mobilnettet. Det slår samferdselsdepartementet nå fast.

Dermed er en gammel tvist endelig avgjort.

Post- og teletilsynet (PT) kom i mars i år til samme konklusjon. Telenor klaget saken videre til departementet, men fikk ikke medhold.

- TDC har rett til en prisreduksjon på 20 prosent for tilgang til Telenors mobilnett. Telenor har forskjellsbehandlet kunder og brutt kravet til ikke-diskriminering, slår samferdselsdepartementet fast i en kunngjøring fredag.

Klagen har vært inne til behandling i hele to år.

- Dette har tatt lang tid. Veldig bra å se at det endelig er kommet en beslutning og at departementet støtter vedtaket i PT. Det betyr at de er enige og det er viktig i det videre regulatoriske i Norge at disse ikke går mot hverandre. Det ville svekket konkurransen, sier administrerende direktør Ketil Kivedahl i TDC til digi.no.

TDC har nå krav på en god slump penger etter overprisingen som altså har foregått i lang tid. Hvor mye det dreier seg om kunne verken TDC eller Telenor kommentere da digi.no spurte.

- Vi tar vedtaket til etterretning og innretter oss etter beslutningen i samferdselsdepartementet, sier Telenors kommunikasjonsrådgiver Jørn Bremtun til digi.no.

Han ønsker ikke å gå nærmere inn på størrelsen på beløpet, men forklarer at Telenor i mars 2012 – da klagen ble sendt til departementet – gjorde en avsetning i regnskapet.

- Priskuttet de nå får gjorde vi avsetninger for inneværende år. Det får ingen effekt på regnskapet, sier Bremtun.

Ifølge ham dreier det seg om «et mindre beløp».