Telenor tar selskap inn i varmen igjen

Kastet ut underleverandør etter skandale-avsløring.

Telenor tar selskap inn i varmen igjen

Kastet ut underleverandør etter skandale-avsløring.

Telenor har besluttet å ta Mizan Hatim Engineering i Bangladesh inn i varmen igjen. Selskapet var den eneste leverandøren som ble ekskludert etter avsløringene om barnearbeid.

- Mizan Hatim Engineering får likevel delta i konkurranser om nye kontrakter for Telenors datterselskap Grameenphone i Bangladesh, sier kommunikasjonsdirektør Pål Kvalheim i Telenor til Norwatch.

Mizan var den eneste leverandøren som ble ekskludert da skandalen om arbeidsforholdene i Bangladesh ble kjent. Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas uttalte da at underleverandører må ta helse, miljø og sikkerhet på alvor.

Men Baksaas' beslutning gjorde at Mizan Hatim risikerte å gå over ende. Selskapet hadde arbeidet for Grameenphone i elleve år og mistet sin beste kunde. 500 arbeidere og deres familier sto i fare for å miste arbeid og inntekt.

- Fra Grameenphones side ligger det ikke prestisje i å unngå Mizan Hatim. Dersom ord følger handling, er de velkomne til å være med å konkurrere om leveranser i tiden fremover. Det beste de kan gjøre, er derfor å begynne å bevise sin vilje til å implementere forbedringer, sier Kvalheim.

Det betyr at Mizan Hatim allerede nå kan delta i anbudskonkurranser.

I tillegg til barnearbeid i Bangladesh er det de siste ukene avslørt at sju mennesker har omkommet under arbeid for Telenors underleverandører i Bangladesh og Ungarn. (©NTB)

    Les også:

Til toppen