RESULTATERFINANS

Telenor tjener fortsatt godt på fasttelefonen

Telenor og Jon Fredrik Baksaas tjener mindre på fasttelefonen, men den gir fortsatt store inntekter.

4. mai 2007 - 08:24

Telenor har nå lagt frem tallene for årets første kvartal.

Driftsinntektene økte med fem prosent og endte på 22,4 milliarder kroner, mens resultatet før skatt endte på 4,2 milliarder kroner.

- Jeg er svært fornøyd med å kunne presentere en sterk underliggende utvikling for Telenor, med fortsatt høy vekst i driftsinntekter og abonnement. Våre konsoliderte mobilvirksomheter fikk mer enn seks millioner abonnement i løpet av kvartalet. Telenors resultater er imidlertid påvirket av at vi ikke kan inkludere Kyivstar, som følge av at midlertidige forføyninger i Ukraina for øyeblikket forhindrer oss i å motta finansiell informasjon fra selskapet, sier Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor, i en pressemelding.

I Norge falt inntektene fra fasttelefoni med 5,7 prosent, sammenlignet med samme kvartal ifjor. Nordmenn bruker allikevel fortsatt mye penger på fasttelefonen. 3,86 milliarder kroner hentet Telenor inn på fasttelefoni i Norge alene.

På bredbåndssiden er det fortsatt fremgang. Antall xDSL-abonnenter økte med 22.000 og Telenor har nå 594.000 abonnenter. Totalt i Skandinavia har Telenor 1,5 millioner privatabonnement.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.