Telenor tjener fortsatt godt på fasttelefonen

Telenor tjener fortsatt godt på fasttelefonen

Telenor og Jon Fredrik Baksaas tjener mindre på fasttelefonen, men den gir fortsatt store inntekter.

Telenor har nå lagt frem tallene for årets første kvartal.

Driftsinntektene økte med fem prosent og endte på 22,4 milliarder kroner, mens resultatet før skatt endte på 4,2 milliarder kroner.

- Jeg er svært fornøyd med å kunne presentere en sterk underliggende utvikling for Telenor, med fortsatt høy vekst i driftsinntekter og abonnement. Våre konsoliderte mobilvirksomheter fikk mer enn seks millioner abonnement i løpet av kvartalet. Telenors resultater er imidlertid påvirket av at vi ikke kan inkludere Kyivstar, som følge av at midlertidige forføyninger i Ukraina for øyeblikket forhindrer oss i å motta finansiell informasjon fra selskapet, sier Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor, i en pressemelding.

I Norge falt inntektene fra fasttelefoni med 5,7 prosent, sammenlignet med samme kvartal ifjor. Nordmenn bruker allikevel fortsatt mye penger på fasttelefonen. 3,86 milliarder kroner hentet Telenor inn på fasttelefoni i Norge alene.

På bredbåndssiden er det fortsatt fremgang. Antall xDSL-abonnenter økte med 22.000 og Telenor har nå 594.000 abonnenter. Totalt i Skandinavia har Telenor 1,5 millioner privatabonnement.

Til toppen