RESULTATERFINANS

Telenor tjener mindre enn før

Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas økte omsetningen, men resultatet ble svakere enn for et år siden.

Telenor la i dag frem resultatene for årets andre kvartal, og telekonsernet øker omsetningen sammenlignet med samme periode i fjor.

- Vi leverer nok et solid kvartalsresultat. Trenden fra første kvartal har fortsatt, med høy underliggende inntektsvekst og stabil margin, sier Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor, i en pressemelding.

Resultatet er imidlertid 55 millioner kroner svakere enn i samme kvartal for et år siden.

Driftsinntektene for hele konsernet økte med 19 prosent og endte på 26,2 milliarder kroner, mens driftsresultatet endte på 3,85 milliarder.

På verdensbasis forteller Telenor-sjefen at konsernet totalt sett fikk mer enn fem millioner nye mobilabonnenter i løpet av kvartalet. Han forteller også at det går godt i Norge og i Skandinavia.

- Mobilvirksomhetene i Skandinavia har holdt markedsposisjonene med mer enn 100.000 nye kunder i kvartalet, sier Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor, i en pressemelding.

Omsetningen fra mobildivisjonen økte litt sammenlignet med samme kvartal i fjor. Den endte i årets andre kvartal på 3,2 milliarder kroner, 53 millioner kroner mer enn for et år siden.

Inntektene fra fasttelefoner i Norge sank med 4,6 prosent og endte på 3,8 milliarder kroner. På tross av nedgangen klarte Telenor allikevel å tjene mer på denne divisjonen. Resultatet herfra økte med 1,5 prosent og endte på 1,8 milliarder kroner.

- Den underliggende EBITDA-marginen på 37 prosent i Fixed Norge er imponerende, og er drevet av god operasjonell effektivitet i kvartalet, sier Baksaas.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.