BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor utelukker misbruk

Telenor er fornøyd med dagens håndtering av informasjonen selskapet får om konkurrentene gjennom fast forvalg. Selskapet avviser bestemt at det er foregått misbruk, og antyder i stedet at konkurrenter ønsker å sverte Telenor.

Frode Eriksen
19. juni 2001 - 06:44

Informasjonsdirektør i Telenor, Helge Qvigstad sier til digitoday.no at Post- og teletilsynet (PT) indikerer at de har informasjon om at informasjonsbrudd har skjedd.

- Vi mener at våre metoder og rutiner gjør at informasjonen ikke under noen omstendighet brukes til markedsførings- og salgstiltak. Om PT har konkrete bevis på det motsatte, så må vi se det. Vi har gått over rutinene, og ser ikke at det er noe galt med dem, sier Qvigstad til digitoday.no.

- Et annet poeng er at vi har ønsket skriftlig bekreftelse fra kunder når de har valgt fast forvalg, noe PT har sagt nei til. Vi har ønsket mest mulig ryddighet til fast forvalg. Våre medarbeidere må bryte rutiner for å bruke disse opplysningene.

- Gjør de det?

- Nei, vi har ingen indikasjoner på det.

- Betaler Telenor provisjon eller bonus til ansatte som skaffer kunder tilbake til Telenor fra selskapets konkurrenter?

- De som selger inn nye Telenor-kunder er stort sett egen kundeservice, og Telenor Direkte. Det er ingen provisjoner.

- Er det behov for tekniske begrensninger eller personbestemte graderte autorasjonsnivåer i de aktuelle støttesystemene for å hindre ureglementert flyt av kundeopplysninger?

- Det er ikke behov for det.

- Men siden tilsynet tar opp saken, så er det kanskje noen som mener at informasjon er på avveier?

- I et konkurransesamfunn er det alltid noen som ønsker å sverte og ønsker å spre slike rykter. Vi må ha dette dokumentert. Det er det eneste vi ber om. Ikke rykter, men fakta, svarer Qvigstad.

Derfor har også Telenor i sitt brev til Post- og teletilsynet understreket at en aller helst ikke ser at tilsynet varsler om ileggelse av tvangsmulkt før en kjenner sakens fakta.

Les mer om den saken her:

Teletilsynet frykter Telenor-lekkasje

- Det er uvanlig at vi skriver slikt. Men det er litt mer alvorlig det, enn bare å bare be om en redegjørelse fra vår side. Og finnes det ikke dokumentasjon, da bør denne saken legges bort, sier Qvigstad til digitoday.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.