RESULTATERFINANS

Telenor vant dyr budkrig om mobilselskap

Telenor vant budkrigen om Mobi63, en av de to mobilaktørene i Serbia, men det ble dyrt.

31. juli 2006 - 11:45

Det er nå klart at Telenor har vunnet auksjonen om å kjøpe 100 prosent av det serbiske mobilselskapet Mobi63, en av to mobiloperatører i landet.

Telenor sikrer seg en 10 års lisens på både GSM 900/1800 og 3G. Lisensene er deretter fornybare for ytterligere en 10-årsperiode etter søknad.

Men budkrigen ble dyr - Telenor vant med et bud på 1513 millioner euro - 11 milliarder kroner.

- Serbia har lenge vært et interessant marked for oss. Telenor startet virksomhet på Balkan for mer enn ti år siden, og vi har for øyeblikket mobilvirksomheter i flere av nabolandene. Overtagelsen av Mobi 63 gjør det mulig for oss å gå videre mot våre mål om å skape et sterkt, operasjonelt tyngdepunkt i dette prioriterte geografiske området med synergimuligheter mellom selskapene på lengre sikt, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor.

Serbia har om lag 7,5 millioner innbyggere, noe mindre enn Sverige. Veksten i nasjonalprodukt var på 6,2 prosent i 2005, målt i dollar. Det er i dag to mobiloperatører i Serbia, og i følge Telenors beregninger er mobildekningen på 65 prosent.

Ved utgangen av 2005 rapporterte Mobi 63 en kundebase på nærmere 2,5 millioner, en aktiv kundebase på 2,1 millioner og en markedsandel på 46 prosent.

I Serbia er det stor etterspørsel både etter nye og avanserte tjenester og etter basis mobiltjenester til fornuftige priser, mener Telenor.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.