RESULTATERFINANS

Telenor vurderer å gi seg i Grameen-strid

Jon F. Baksaas vurderer å gi seg på halvveien i striden om Grameenphone med en børsnotering.

3. apr. 2007 - 11:24

Telenor har i lengre tid ligget i strid som på sikt kanskje PR-messig skader selskapet. For det er ikke så lett å slåss med en nobelprisvinner fra et av verdens fattigste land. Muhammad Yunus (bildet under) vant nobels fredspris nettopp for sitt arbeide med mikrofinansiering og blant annet Grameenphone.

Nå vurderer Telenor en løsning for å få slutt på striden. Å notere Grameenphone på børs i Bangladesh er en mulighet

Det er Dhaka-avisen The New Nation som skriver at Telenor vurderer å børsnotere deler av Grameenphone for å løse striden med partneren, nobelprisvinner Muhammad Yunus og hans selskap Grameen Bank.

- En eventuell børsnotering står nedfelt i aksjonæravtalen, som ble undertegnet i 1996. Siden eierskapsdiskusjonen nå har kommet opp igjen, kan det være noe vi ser på igjen, sier informasjonssjef Scott Engebrigtsen i Telenor til NA24.

I en fax til avisen understreker Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas Telenors strategi med å opprettholde majoriteten av aksjene i Grameenphone, for å delta videre i utviklingen av mobilindustrien i Bangladesh. Men en børsnotering vil bringe mer lokalt eierskap inn i selskapet, som Baksaas mener er viktig.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.