Telenors FriSurf blir helt gratis

Fra 1. oktober vil Telenor Nextel ikke lenger ta betalt for FriSurf-tjenesten utover vanlig tellerskritt. Dette kommer som en følge av den stadig hardere konkurranse i markedet for gratis Internett-aksess.

Fra 1. oktober vil Telenor Nextel ikke lenger ta betalt for FriSurf-tjenesten utover vanlig tellerskritt. Dette kommer som en følge av den stadig hardere konkurranse i markedet for gratis Internett-aksess.

Både Sense.wave, X-stream, Tele 2 og Dagbladet tilbyr nå Internett-aksess uten abonnementskostnader, der bare kundens egen telefonregning for å ringe Internett-leverandørens node kommer i tillegg.

Nå tør ikke Telenor lenger sitte å se på at markedet for gratis Internett utvikler seg uten at Telenor er med på konkurransen. 1. oktober relanseres derfor FriSurf-tjenesten til helt nye priser. Fra å ha kostet 22 og 36 øre om kvelden og på dagtid, blir dermed prisen redusert til 14 øre på kveldstid og 22 øre på dagtid. I tillegg kommer startprisen på 45 øre.

- Vi ser at konkurransen i markedet har beveget prisen på Internett-tilgang nedover og tar nå konsekvensen av det. Prisen på kundeservice vil også bli vurdert fortløpende, sier informasjonsdirektør i Telenor Nextel, Anders Korshavn til Aftenposten.

Det er ikke mer enn noen uker siden hans forgjenger i stillingen, informasjonsdirektør Arne Cartridge sa til digi.no at han ikke trodde noe ville skje før i månedsskiftet oktober/november, og Telenors plutselige endring av sine planer kan tyde på at selskapet ser mer alvorlig på sine gratis-utfordrere enn det en først ville ut innrømme.

Telenor Nextel er i dag markedsleder i énbrukermarkedet for Internett-aksess i Norge med vel 330.000 kunder. De fleste kundene betaler flere hundrelapper, endog 1500 kroner for det dyreste tilbudet for sine Internett-abonnement. Overgangen til FriSurf er imidlertid vanskeliggjort ved at en samtidig må bytte e-postadresse. FriSurf-kundene må fremdeles betale dyrt for telefonisk support.

Nextel må nå nøye seg med de samme inntektene som sine konkurrenter, nemlig samtrafikkinntektene.

Til toppen