TELEKOM

Telenors inntekter falt mer enn ventet

Overskuddet er halvert 2,2 milliarder kroner.

Arkivfoto av Telenors konsernsjef Sigve Brekke.
Arkivfoto av Telenors konsernsjef Sigve Brekke. Foto: Terje Pedersen, NTB
20. juli 2021 - 08:23
Vis mer

Telenor slapp tirsdag resultatene for andre kvartal. Selskapet kan rapportere om gode resultater i Norden. Samtidig er omsetningen svakere.

Telenor opplevde en nedgang i omsetning i andre kvartal, fra 29 milliarder kroner på samme tid i fjor ned til 27,2 milliarder, opplyser selskapet i en pressemelding.

Telenor hadde også et justert resultat (EBITDA før engangsposter) på 12,4 milliarder, en nedgang fra 13,2 milliarder sammenlignet med samme tid i fjor. Resultatet etter skatt har samtidig halvert seg til 2,2 milliarder, fra 4,4 milliarder.

Vil styrke posisjonen i Asia

Omsetningen er en drøy milliard lavere enn analytikernes forventning på 28,3 milliarder kroner. Det justerte resultatet endte rundt en halv milliard lavere enn forventningen på 12,8 milliarder, mens resultat etter skatt endte drøye 600 millioner lavere enn forventningen på 2,8 milliarder, skriver E24.

8. juli solgte Telenor sin mobilvirksomhet i Myanmar etter at situasjonen forverret seg i landet. Samtidig ønsker selskapet å styrke posisjonen i regionen.

– I Asia er vårt mål å styrke posisjonen i markedene vi er til stede i og posisjonere oss for fremtidig vekst. Avtalen om å fusjonere Celcom og Digi i Malaysia ble undertegnet i andre kvartal og er et viktig skritt mot å skape en ledende operatør i landet, opplyser selskapet.

Microsoft overgikk forventningene og økte overskuddet med 20 prosent i første kvartal.
Les også

Microsoft økte overskuddet med 20 prosent

Sliter med lønnsomhet i Asia

I de andre asiatiske land hvor Telenor opererer, sliter konsernet med å opprettholde lønnsomheten, skriver Dagens Næringsliv.

Grameenphone i Bangladesh omsatte for 3,5 milliarder i annet kvartal. Det er nesten 9,8 prosent mindre enn i samme kvartal i fjor. Den samme utviklingen har Telenors mobilselskap i Thailand, Dtac, med en nedgang i omsetningen på 11,3 prosent, skriver avisa.

(©NTB)

Microsoft-president Brad Smith varsler selskapets største satsing i Frankrike noensinne.
Les også

Microsoft og Amazon gjør milliard­investeringer i Frankrike

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.