Telenors vekst har stoppet opp i Norge

Telenors vekst i Norge har stoppet opp, både i mobil og fastnett-divisjonene.

Telenors vekst har stoppet opp i Norge

Telenors vekst i Norge har stoppet opp, både i mobil og fastnett-divisjonene.

Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas la i dag morges frem kvartalstall som viser at veksten har stagnert, både internasjonalt og i Norge. Omsetningen endte på 23,1 milliarder kroner, mot 23,2 milliarder samme periode i fjor. Driftsresultatet endte på 7,5 milliarder mot 9,1 milliarder kroner året før. Resultat før skatt var på 4,7 milliarder kroner. Dette er dog litt bedre enn hva analytikerne hadde ventet.

Telenor forteller at den sterke norske kronen trekker ned.

Også tallene for Norge viser at Telenors vekst har stoppet opp.

På mobilsiden stod Telenor nesten stille - et hardere press fra konkurrenter og priskutt pålagt av myndighetene siden i fjor gjør at omsetningen faktisk falt litt fra 3,458 milliarder til 3,4 milliarder kroner på et år. Dette påpeker Telenor med å fortelle at snittinntekt per kunde faller.

Telenor vokser fremdeles svakt når det gjelder antall kunder og la på seg 42.000 kunder på et år, men det er ikke mer enn det som skal til for å opprettholde markedsandelen sin.

Omsetningen i fastnett-divisjon, som selger både telefoni og bredbånd, fortsetter å falle.

I tredje kvartal i fjor omsette denne divisjonen vanlige telefon-trafikk for 1,5 milliarder kroner i Norge, noe som er redusert til 1,287 milliarder kroner i år. Men bredbånd vokser fremdeles og veier opp for fallet i vanlige telefon-trafikk. Omsetningen til fast-divisjonen i Norge står derfor stille på 3,7 milliarder kroner siden i fjor.

Telenor forteller at de tror de har opprettholdt sine markedsandeler i Norge, på 62 prosent i telefonimarkedet og 53 prosent på bredbånd.

Også på TV-fronten bremser det litt for Telenor. Omsetningen øker, men resultatet i divisjonen faller.

Til toppen