BEDRIFTSTEKNOLOGI

Teletopia får medhold i Telenor-kritikk

Post- og teletilsynet har gitt Teletopia medhold i sine ankepunkter mot Telenors prispolitikk. Teletopias advokat Morten Steenstrup, skriver i en pressemelding at Telenors forretningsmetoder dels har fremstått som den rene vendetta. Nå vil Teletopia kreve Telenor for flere millioner kroner i ulovlig merpris.

Frode Eriksen
24. juli 1999 - 12:50

Saken dreier seg om Telenors prising av teletjenester som Teletopia har kjøpt av selskapet. Teleselskapet Teletopia tilbyr blant annet 800-nummer, Grønt nummer og andre tjenester basert på IN-node, knyttet til telenettet parallent med Telenors egen produksjonsplattform.

Teletopia har nå fått medhold fra Post og teletilsynet i at Telenor ikke kan belaste selskapet for trafikkstyring og prisopplysninger som Teletopia selv foretar overfor sine kunder, skriver Steenstrup.

- Telenor må nå tilbakebetale til Teletopia flere millioner kroner i ulovlig merpris. Bare for mai måned er beløpet 115.000 kroner, men det har tidligere vært langt høyere, før Telenor nylig reduserte den ulovlige belastningen for trafikkstyring og prisopplysning. Telenor har krevet ulovlig merpris helt siden Teletopia startet opp i 1995, skriver advokaten.

Til vinteren kommer en erstatningssak opp i Oslo byrett, der Teletopia krever en erstatning fra Telenor på opptil 45 millioner kroner.

Steenstrup skriver i pressemeldingen at han håper Telenor heretter vil vise en mer samarbeidsvillig innstilling.

Post- og teletilsynet har pålagt Telenor å sørge for prisvilkår tilpasset Teletopias spesielle nettilknytning, og dokumentere kostnadsgrunnlaget, innen 20. august, heter det i pressemeldingen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.