Telia avviser spekulasjoner

- Det finnes ikke noe grunnlag for å spekulere i at vi vil trekke oss fra mobilsatsingen i Norge, sier Telia Norges administrerende direktør, Bjørn Formo, til digi.no.

- Det finnes ikke noe grunnlag for å spekulere i at vi vil trekke oss fra mobilsatsingen i Norge, sier Telia Norges administrerende direktør, Bjørn Formo, til digi.no.

- Dersom du prøver å lese mellom linjene hva vi sier, så finner du ikke mer enn hva vi sa i forrige uke, nemlig at vi står fast ved å oppfylle kravene i konsesjonen om utbygging av GSM 1800 nettet, sier Bjørn Formo, administrerende direktør i Telia Norge AS til digi.no.

Enkelte aktører i aksjemarkedet har spekulert i at Telia kan tenkes å ville utsette en investering i et mobilnett til tredje generasjon mobilteknologi er klar over årtusenskiftet, og kan tilby vesentlig bedre båndbredde.

- Dette ligger lengre frem i tid. Vi har jo gjort våre beregninger knyttet til dagens teknologi og den utlyste konsesjonen på GSM 1800. Personlig er jeg overbevist om at vi kan gjøre jobben vår på GSM 1800 i Norge sier Michael Larsen i Telia Mobile.

Larsen synes også det ville være underlig om selskapet skulle prøve å "time" en investering i nettet i Norge ut fra den teknologiske utviklingen.

- Det blir jo omtrent som om du skulle vente med å kjøpe en PC fordi du vil ha den nyeste teknologien, slik gjør du vel ikke. Man baserer seg på den teknologien som er tilgjengelig, og det er akkurat hva vi nå gjør når vi skriver om business-planen for Norge.

- De erfaringene vi har fra Danmark er først og fremst at vi var tidlig ute i forhold til hvilke telefoner som var tilgjengelige, og at det var vanskeligere enn antatt å kommunisere hva vil solgte, sier Larsen.(*)

Michael Larsen jobber i Telia Mobile i Sverige og var ansvarlig for Telias søknad på GSM 1800 lisens i Norge.

*(Se også intervjuet med Larsen fra sist mandag, under beslektede saker.)

Til toppen