TINGENES INTERNETT

Telia bygger sensornett av Oslos bysykkelstasjoner

Skal hente inn sanntidsdata om luftkvaliteten.

Tine Reuterdahl leder arbeidet med tingenes Internett i Telia Next. Her med en sensoren av den typen som nå skal utplasseres.
Tine Reuterdahl leder arbeidet med tingenes Internett i Telia Next. Her med en sensoren av den typen som nå skal utplasseres. Bilde: Harald Brombach
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. sep. 2016 - 10:43

Telia offentliggjorde i går et prosjekt som snart skal gi både myndigheter og alle andre tilgang til sanntidsdata om luftkvaliteten på mange steder i Oslo. 

I samarbeid med Urban Infrastructure Partner, som driver bysyklene i Oslo, skal bysykkelstasjonene utstyres med sensorer som måler svevestøv. Dataene fra sensorene overføres via Telias 4G-nett og skal gjøres tilgjengelige for befolkningen gjennom et web- eller app-basert brukergrensesnitt.

Leste du denne? Nå skal jordbruket digitaliseres

Det første av flere

Prosjektet er det første i Telias nye satsningsområde, Telia Next, som i går ble beskrevet som et innovasjonsknutepunkt for nye forretningsområder av Abraham Foss, administrerende direktør i Telia Norge. 

Selskapet opplyser at det også jobber med prosjekter innen landbruk og strender.

Det er Tine Reuterdahl som leder satsingen på tingenes internett i Telia Next. Til Inside Telecom forteller hun at Telia nå får data, blant annet luftmålinger, fra en rekke kilder som kan kobles sammen med personlige data fra mobilnettet. De kan for eksempel utnyttes til å lage en app for mobilen som foreslår bedre ruter gjennom byen når man beveger seg i Oslo-trafikken.

Robert Steen (AP), finansbyråd med ansvar for digitalisering i Oslo kommune, fortalte at det i fjor var 37 ganger flere som døde av dårlig luftkvalitet i Oslo i fjor, enn som døde i Oslo-trafikken.

Les mer om saken hos vårt søsternettsted Inside Telecom:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.