BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telia satser alt i Danmark

Dersom samtalene mellom Telenor og Telia ender med en fusjon, vil Telias toppsjef Lars Berg investere tungt i Danmark. Blant annet med de halvannen milliard kroner selskapet hadde planlagt å bruke på et norsk mobilnett.

Frode Eriksen
5. feb. 1998 - 12:19

Om det skjer vil Telias omsetningsmål i Danmark dobles fra 2 milliarder kroner til 4 milliarder kroner i år 2000. dette sier Telias toppsjef, Lars Berg, til den danske avisen Politiken.

Telia Danmark omsetter allerede for én milliard i Danmark og har nesten 100.000 telefonkunder. I Norge er selskapet søker til en av tre GSM 1800-mobillisenser, og det er ventet at selskapet får en lisens. Ved en fusjon med Telenor kan Telia frigjøre minst 1,5 milliarder kroner som ellers ville gått til mobilutbygging. I tillegg kommer andre infrastruktur og markedsinvesteringer i Norge på noen hundre millioner kroner.

De planlagte Norges-investerigene kan da heller gjøres i Danmark, ifølge Telia-sjefen..

Telia åpnet sitt GSM 1800-nett i Danmark for en uke siden, og bruker store summer på å skaffe seg nye kunder. Telias laveste minuttpris på mobiltelefoni i Danmark er 50 øre på dagtid, som er betydelig lavere enn i Sverige.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.