AVTALER & KONTRAKTER

Telias oppkjøp av Get er godkjent

Telekomselskapet Telia får Konkurransetilsynets tillatelse til å kjøpe TV- og bredbåndsleverandøren Get TDC Norge.

GRØNT LYS: Telias oppkjøp av Get TDC Norge er nå godkjent av Konkurransetilsynet. Kjøpet ble kunngjort av Abraham Foss (t.h.) i Telia og Gunnar Evensen i Get under en pressekonferanse i Oslo i sommer.
GRØNT LYS: Telias oppkjøp av Get TDC Norge er nå godkjent av Konkurransetilsynet. Kjøpet ble kunngjort av Abraham Foss (t.h.) i Telia og Gunnar Evensen i Get under en pressekonferanse i Oslo i sommer. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix
5. okt. 2018 - 11:13
Vis mer

Tilsynet viser til at de to selskapene i liten grad møter hverandre som konkurrenter i det samme markedet – i og med at de har det viktigste av sine virksomheter på forskjellige områder.

Derfor blir oppkjøpet godkjent, selv om begge aktørene er betydelige i det norske markedet for elektronisk kommunikasjon.

Telia har i Norge hovedsakelig virksomhet innen mobil- og fasttelefoni. Get TDC Norges hovedvirksomhet i Norge er innenfor fast bredbånds- og TV-distribusjon, men selskapet har også noe virksomhet innen mobil- og fasttelefoni, heter det i en pressemelding fra Konkurransetilsynet.

Tilsynet: – Har gått grundig til verks

Konklusjonen er at oppkjøpet i mindre grad vil begrense konkurransen i markedet.

– Konkurransetilsynet er generelt sett bekymret for konkurransesituasjonen i det norske mobilmarkedet. Vi har derfor gått grundig til verks for å undersøke de konkurransemessige virkningene av at Telia kjøper Get TDC Norge. Blant annet har vi gjennomført en omfattende informasjonsinnhenting blant nærmere 40 kunder og konkurrenter, sier avdelingsdirektør Gjermund Nese.

Det sammenslåtte selskapet vil ha rundt 2,3 millioner mobilkunder, og rundt 1,8 millioner mennesker vil være brukere av bredbånd- og TV-tjenestene til Get og TDC hver dag.

Milliardoppkjøp

Da det i sommer ble kjent at selskapene ville slå seg sammen for å skape en klar nummer to-utfordrer i markedet, skrev Dagens Næringsliv at Telia betaler om lag 21 milliarder kroner for Get TDC Norge.

Kjøpesummen tilsvarer drøyt 12 ganger det som var brutto driftsresultat i Get i fjor.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.