Telio på IP-telefoniens «100 på topp»

Telio har fått plass på Pulver 100 som inneholder industriens fremste vekstselskaper innen bredbåndtelefoni.

Telio har fått plass på Pulver 100 som inneholder industriens fremste vekstselskaper innen bredbåndtelefoni.

I går ble det kjent at Telio er oppført på «Pulver 100»-listen for 2004. Listen skal vise bredbåndtelefoniens aller fremste vekstselskaper, og ajourføres hver tidlig høst av Pulver.com.

– Det er «plug-and-play» grensesnittet som gjør IP telefoni enkelt for brukeren, som er årsaken til at Telio har fått plass på Pulver 100. Tjenesten har gjort Telio til den største og raskest voksende aksessuavhengige bredbåndstelefoni leverandøren i Europa, skriver Pulver-sjef Jeff Pulver i sin begrunnelse for oppføringen.

Telios tjeneste for bredbåndtelefoni ble operativt i mars i år. Administrerende direktør Rune Strømmen er overrasket over at Telio allerede har fått plass på Pulver 100.

Telio har allerede dratt til seg 20.000 kunder. Tjenesten koster det null i oppstart per samtale og null per minutt, også når brukeren ringer fastnettet i Sverige og Danmark. Inntekten kommer fra en forhåndsbetalt fastpris på telefoni over Internett som koster fra 159 kroner i måneden. Selskapet har opplevd visse problemer med den enorme pågangen.

– Telio også har betydelige aktiviteter utenfor Norge. Det er nok medvirkende til at selskapet nå listes på Pulver 100, sier Strømmen til digi.no.

Den britiske analytikeren James Enck i Daiwa Institute of Research sa i mai at Telio er «den mest avanserte og framgangsrike av de aksessuavhengige IP-telefonioperatørene vi har støtt på i Europa».

Telio skal holde to foredrag på den internasjonale bransjesamlingen VON Fall i oktober, med temaer «VoIP over WiFi» og «VoIP in Europe».

Til toppen