AVTALER & KONTRAKTER

Tencent legger inn bud på hele Funcom for 1,3 milliarder

Den kinesiske spillgiganten Tencent kjøpte 29 prosent av det norske spillselskapet Funcom i fjor høst. Nå har de lagt inn bud på resten av selskapet.

Tencent vil legge hele det norske spillselskapet under seg. Her ser vi et skjermbilde fra Funcom-tittelen Conan Exiles.
Tencent vil legge hele det norske spillselskapet under seg. Her ser vi et skjermbilde fra Funcom-tittelen Conan Exiles. Foto: Funcom
22. jan. 2020 - 09:06 | Endret 22. jan. 2020 - 10:54

Den kinesiske giganten byr 17 kroner per aksje for spillselskapet. Det verdsetter Funcom til 1,33 milliarder kroner.

– Vi har allerede etablert et meget godt samarbeid med Tencent og er imponert over kompetansen og innsikten de har i spillbransjen, noe vi tror kan hjelpe oss til å lage enda bedre spill fremover, sier finansdirektør i Funcom, Stian Drageset, i en pressemelding mandag morgen.

Tencent er allerede største eier av Funcom etter oppkjøpet i fjor. Ifølge Funcom har Tencent ingen planer om endringer i selskapets stab eller ledelse, og selskapet vil forbli en selvstendig bedrift.

Som børsnotert selskap har Funcom eiere over hele verden. Selskapet, som i dag teller 179 medarbeidere, har gjennom årenes løp hatt kontorer i flere land, inkludert USA, hvor Funcom fremdeles har et stort utviklingsstudio. Hovedbasen har imidlertid alltid vært, og vil fremdeles være, i Norge, uansett eier, opplyser Funcom.

Det norske selskapet står blant annet bak spillene «Conan Exiles», «The Secret World» og «The Park».

(©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.