BEDRIFTSTEKNOLOGI

Terrorister kan ha brukt Microsoft-program

USA tror terroristene har brukt moderne teknologi og programmer som Microsoft Flight Simulator.

13. sep. 2001 - 09:15
Under en pressekonferanse i går brettet den amerikanske justisministeren John Ashcroft ut myndighetens spekulasjoner på hva terroristene bak flyangrepene på World Trade Center og Pentagon har brukt.

Ashcroft forteller at to av de drepte terroristene var piloter, men det er ukjent hvor og hva slags flytyper de var opplært på. Men terroristene kan ha fått verdifull hjelp av - ironisk nok - amerikansk programvare.

For programmer som Microsoft Corporations Flight Simulator er så naturtro at de brukes i pilotopplæring. Enda verre, mener nå kritikere, er det at programmet lar deg bytte mellom forskjellige flytyper og svært detaljerte instrumentbord. Microsofts flyprogram lar deg - som bildet på esken over - lære å fly forskjellige typer passasjerfly.

I tillegg kan man trene på å fly (og krasje) i superdetaljerte og nøyaktige bykart - blant annet World Trade Center. - Terroristene kan ha benyttet seg av en rekke teknologier, blant annet simuleringsverktøy som lærer deg å fly, sier en annen statlig talsmann, skriver amerikanske Computerworld.


Det spekuleres også i om terrorister kan ha brukt annen moderne teknologi som krypteringsprogramvare, mobiltelefoner og annet utstyr for å planlegge og koordinere sine aksjoner. Men foreløpig foreligger det altså ingen konkrete bevis eller indikasjoner på slike ting.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.