Test Opera for Linux på egenhånd

En tidlig utgave av Opera 4.0 for Linux er tilgjengelig på Internett. Selv om nettleseren er uferdig, får du et inntrykk av hvordan den vil bli.

En tidlig utgave av Opera 4.0 for Linux er tilgjengelig på Internett. Selv om nettleseren er uferdig, får du et inntrykk av hvordan den vil bli.

Selv om Opera Software ikke har gitt ut noen offisiell utgave av den Qt-baserte Opera-nettleseren for Linux, er det mulig å få tak i den.

Klikk her:

Installasjonsfilene er på omtrent 1,9 megabytes. Dette inkluderer som vanlig ikke støtte for Java, som må lastes ned for seg. Men det er nok kun spesielt interesserte som vil ha noen glede av å installere dette programmet. Svært mye er uferdig, blant annet fungerer ikke støtten for rammer skikkelig. Men det er fullt mulig å lese artiklene i digi.no, selv om de kanskje ikke alltid oppfører seg eller ser ut helt som forventet. (Det gjør de ikke uansett. Red. anm,)

Hvis du ikke gidder å laste ned og installere "betautgaven", kan du ta en titt på denne skjermdumpen. Bildet er noe forminsket, men viser likevel den velkjente inndelingen av arbeidsflaten.

Opera for Linux gir allerede inntrykk av å være en rask nettleser, i hvert fall når den får forholdsvis enkle sider å jobbe med. Likevel er ikke nettleseren mer enn en framvisning av noe som kommer. Til det er den altfor ustabil. Men det er hyggelig å se at arbeidet går framover.

Opera Software har forøvrig gjort Opera 3.61 for Windows tilgjengelig for nedlasting den siste uken. Nyhetene består stort sett av feilfiksing under skallet, samt noe optimalisering. For brukeren bør dette bety en enda raskere nettleser som krasjer mindre enn tidligere utgaver.

Opera 3.61 er tilgjengelig fra Operas nettsted.

Til toppen