IPHONE 7

Tester viser at iPhone 7 med 32 GB er mye tregere enn modellene med mer lagringsplass

Apple tar seg godt betalt for ekstra lagringsplass. Nå viser tester at det er store forskjeller på skrivehastigheten. Illustrasjonsfoto.
Apple tar seg godt betalt for ekstra lagringsplass. Nå viser tester at det er store forskjeller på skrivehastigheten. Illustrasjonsfoto. Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
20. okt. 2016 - 12:39

Ellers identiske iPhone 7- og iPhone 7 Plus-enheter kan ha ganske ulik ytelse – alt ettersom hvor mye lagringsplass du har valgt.

Apple forteller deg ikke alt om smarttelefonene sine, melder The Next Web.

Modellen med minst kapasitet, 32 gigabyte, lagrer nemlig data hele 8 ganger tregere enn de større og dyrere alternativene med 128 gigabyte eller 256 gigabyte.

Det er en serie tester som har påvist at minstemann lagrer data med en hastighet på 42 megabyte per sekund. Til sammenligning ble skrivehastigheten på enheter med 128 gigabyte målt til 341 megabyte per sekund.

Innen lesehastighet var det derimot ingen nevneverdige forskjeller.

Lew Hilsenteger fra Unbox Therapy, en teknisk orientert Youtube-videoblogg, står bak noen av disse funnene.

GSMArena har i egne tester nylig også konkludert med noe av det samme, nemlig at skrivehastigheten er mye svakere på 32 gigabyte-utgaven.

Kanskje Apple burde begynne å oppgi også gjennomsnittlig lese- og skrivehastighet på sine produktsider? I så fall kan de med fordel begynne å oppgi også hvor mye RAM eller systemminne det er på nettbrettene de selger.

Leste du testen? Få mobiler kan måle seg med denne (Tek.no)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.