Tidal fjerner sin norske toppsjef

Peter Tonstad er ute - få måneder etter at han fikk jobben.

Tidal fjerner sin norske toppsjef
Peter Tonstad er nå ferdig som toppsjef i Aspiro, selskapet som eier Tidal og Wimp. Sistnevnte navn på strømmetjenesten er i ferd med å fases ut. Bilde: Aspiro

Oslo (NTB): Norske Peter Tonstad er den andre toppsjefen i den Jay-Z-kontrollerte strømmetjenesten Tidal som må gå de siste drøye tre månedene.

43 år gamle Tonstad har vært administrerende direktør i Aspiro, selskapet som eier både Tidal og Wimp, siden 17. april. Selskapet kontrolleres av rapperen Jay-Z og en rekke andre av musikkens superstjerner. Siden han overtok, har Jay-Z byttet ut to toppsjefer og to direktører, i tillegg til hele styret i Aspiro, skriver Dagens Næringsliv.

– Det eneste jeg kan bekrefte er at jeg har fratrådt, sier Tonstad til avisen.

Les også: Her er planen for Tidal

Flere måtte gå

17. april overtok Tonstad som toppsjef i Aspiro etter Andy Chen. Tonstad hadde også styrt selskapet i et drøyt år fra desember 2012 til januar 2014. 20. april ble hele styret byttet ut.

I mai måtte både markedsføringsdirektør Are Thu og produktdirektør Ervin Draganovic gå, skriver avisen.

Tidal er en norsk-svensk strømmetjeneste som i vår ble kjøpt opp av Project Panther Bidco for 464 millioner svenske kroner. Dette selskapet kontrolleres av blant andre Jay-Z. Tidal er en relansering av Wimp-navnet, som nå er i ferd med å fases ut.

Selskapet har om lag 120 ansatte, med hovedkontor i Oslo og New York. (©NTB)

Les også: Wimp solgt til kjendisrapper

Alternativer: Norsk aktør ønsker Apple velkommen etter