Tiden har løpt fra populær webtjeneste

AvantGo legger inn årene.

Tiden har løpt fra populær webtjeneste

AvantGo legger inn årene.

Det å lese nyheter og annen informasjon på mobiltelefonen eller andre håndholdte enheter ble populært lenge før det ble mobilt bredbånd ble et begrep og det ble vanlig å utstyre mobiltelefoner med en nettleser.

Tjenesten AvangGo gjør det mulig for brukere av mange PDA-er å laste ned webinnhold på enheten, uten å måtte koble enheten til Internett. I stedet benytter brukerne et synkroniseringsverktøy som lastet ned ned innhold som var tilpasset klientprogrammet som var installert på den mobile enheten.

En periode tidlig på 2000-tallet hadde så godt som samtlige norske nettaviser egne «kanaler» på AvantGo. Mange ligger der fortsatt, men flere er tydeligvis bare gamle etterlevninger som ikke har blitt aktivt fjernet. Dette gjelder også digi.no-kanalen, som umulig kan ha blitt oppdatert på på minst 5 år. AvantGo er nemlig avhengig av at nettstedet tilbyr innhold i et tilpasset format.

Men med egne mobilversjoner av nettsteder, økende utbredelse av mobilnettlesere og raskere mobil Internett-aksess har tiden nok løpt ut for AvantGo. På nettstedet til AvantGo meldes det nå om at den tradisjonelle tjenesten legges ned den 30. juni i år.

Synkende bruk er nok hovedårsaken til nedleggelsen.

    Les også:

Til toppen