JUSS OG SAMFUNN

Tidligere CA-sjef må betale tilbake milliarder

Sanjar Kumar har gått fra rikdom og makt, til mange år i fengsel og en bunnløs gjeld.

13. apr. 2007 - 08:12

Tidligere CA-toppsjef Sanjay Kumar må betale tilbake 800 millioner dollar, cirka 4,8 milliarder kroner, til aksjonærer i selskapet etter regnskapssvindelen i CA.

Kumar har ikke så mye penger. Hans formue er ifølge New York Times på omtrent det samme som den første nedbetalingen hans skal betale i år, 52 millioner dollar.

Det kan også bli vanskelig for ham å tjene store tjene penger de nærmeste årene. Denne måneden skal han begynne å sone en 12-årig fengselsstraff for sine handlinger mens han var sjef i CA.

Etter amerikansk lovgivning, kan amerikanske myndigheter kreve inn 20 prosent av inntektene han klarer å tjene etter at fengselsstraff. Det er imidlertid lite trolig at det blir i en størrelsesorden stor nok til å dekke inn det enorme beløpet han har hengende over seg.

Som en del av forliket klarer imidlertid Kumar å sørge for sin familie. De får lov til å beholde noen millioner dollar for å klare seg.

Kumar erklærte seg skyldig i å blåse opp selskapets regnskaper i 1999 og 2000, i tillegg til å autorisere en utbetaling på 3,7 millioner dollar for å få vitner til å holde kjeft. CA skal nå ha ryddet opp i problemene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.