IT-BRANSJEN

Tidligere Twitter-sjef refser Elon Musks håndtering av mediet

Tidligere Twitter-sjef Jack Dorsey sier «alt gikk ad undas» da Elon Musk kjøpte nettsamfunnet i fjor. – Han burde ha trukket seg fra avtalen, mener Dorsey. 

Etter at mangemilliardæren Elon Musk tok over Twitter i oktober i fjor, har han fått kraftig kritikk for hvordan han har drevet tjenesten. Nå føyer den tidligere Twitter-sjefen seg inn i rekka.
Etter at mangemilliardæren Elon Musk tok over Twitter i oktober i fjor, har han fått kraftig kritikk for hvordan han har drevet tjenesten. Nå føyer den tidligere Twitter-sjefen seg inn i rekka. Foto: Carina Johansen/NTB
30. apr. 2023 - 14:57

Uttalelsen ble gitt da Dorsey fredag hadde en spørsmålstime med brukerne av hans nye app «Bluesky» – en utfordrer til Twitter. Da han ble spurt om han fortsatt trodde Musk var den ideelle eieren av Twitter, ga han et bryskt svar:

– Nei, sa Dorsey ifølge avisen Business Insider.

Dorsey mener imidlertid Musk var den eneste kandidaten som kunne kjøpe Twitter og «redde» selskapet fra å gå under. Twitter ville aldri overlevd som et offentlig selskap, fortsatte Dorsey.

Da avtalen på 44 milliarder dollar så ut til å rakne i fjor, truet Twitter-styret med å saksøke Musk for å tvinge fram avtalen.

– Etter det har alt gått galt. Var jeg optimistisk? Ja. Fikk jeg siste ord? Nei. Jeg synes Musk burde trukket seg fra avtalen.

Etter at Musk tok over Twitter i oktober i fjor, har han fått kraftig kritikk for hvordan han har drevet tjenesten. I tillegg til innføringen av omfattende permitteringer, har Musk blant annet begynt å kreve at folk skal betale for såkalte blå bekreftelsesmerker.

Linda Yaccarino er den nye Twitter-sjefen. Her er hun avbildet under Possible-konferansen i april, hvor hun intervjuet nettopp Elon Musk.
Les også

Dette er den nye Twitter-sjefen – Elon Musk går omsider av

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.