BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tidsinnstilt virusbombe kan lage kaos

Om du ikke har oppdatert virusprogramvaren i det siste, bør du sette av ti minutter til å gjøre nettopp det. Ellers kan de neste ukene bli et sørgelig kapittel for deg og datamaskinen din.

3. mai 2001 - 11:07

En tidsinnstilt virusbombe kalt Magistr kan gjøre livet surt for databrukere de neste dagene. Viruset hadde sin spredningsperiode i mars og april, men har den ubehagelige egenskap at det ligger og venter i 30 dager før det går berserk.

Det er bare en uke siden det to år gamle CIH-viruset stakk sitt stygge hode frem igjen, selv om det denne gangen gjorde bare begrenset skade.

Magistr er vanskelig å avsløre, for det sendes ikke ut under sitt eget navn, men som vedheng på andre programsnutter og vedlegg, og under forksjellige, tilfeldig genererte navn.

Det er en blanding av et virus og en trojaner, som blant annet infiserer systemfiler, alle .exe og .scr-filer og sender seg selv til alle i Windows-/Outlook-adresseboken.



Men det er ikke det verste. Ifølge antivirus-selskapet Trend Micro sørger Magistr for å herpe harddisk-kontrolleren, overskrive CMOS RAM og slette BIOS-en.
Symantec har oppgradert risikovurderingen av Magistr grunnet stor utbredelse, og det oppfordres om å oppdatere virusprogramvaren øyeblikkelig.

Sjekk antivirus-selskapenes hjemmesider for mer informasjon:

Symantec Corporation
Symantec Norge
Norman ASA
Trend Micro
F-Secure Corporation
Kaspersky Lab

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.