Tidsserveren til Microsoft bommet på tiden

NTP-tjenesten var en time for tidlig ute.

Microsofts NTP-baserte tjeneste for tidssynkronisering oppga feil tidspunkt under deler av mandagen denne uken. Da ser tjenesten ut til å fungere helt fint.
Microsofts NTP-baserte tjeneste for tidssynkronisering oppga feil tidspunkt under deler av mandagen denne uken. Da ser tjenesten ut til å fungere helt fint. (Bilde: Skjermbilde)

NTP-tjenesten var en time for tidlig ute.

Det å få opplyst korrekt tidspunkt er viktig for datamaskiner i mange sammenhenger. Derfor oppstår det ofte store problemer når det skjer planlagte eller ikke-planlagte forstyrrelser i tidsangivelsene som datamaskinene bruker. 

Svært mange datamaskiner synkroniserer derfor den interne klokken med en server eller tjeneste som tilbyr en vanligvis nøyaktig tidsangivelse via Network Time Protocol (NTP).

Men på et tidspunkt i går formiddag begynte det å komme meldinger på Twitter, og litt senere på Reddit, om at den kanskje mest bruke NTP-tjenesten av alle, time.windows.com, oppga tidspunkter som var en time før tiden.

Les også: Utviklet nye angrep på mye brukt tidsprotokoll

Langt fra alle ble berørt

I utgangspunktet benytter alle nyere Windows-versjoner denne tjenesten fra Microsoft, med mindre brukeren eller systemadministratoren har endret innstillingene, for eksempel til å benytte en annen tjeneste, for eksempel no.pool.ntp.org.

Det er uklart hvor store konsekvenser denne feilen fikk. Bortsett fra at mange, tilsynelatende særlig i Asia, opplevde at pc-klokken deres ble stilt feil, har det ikke blitt meldt om større problemer på grunn av dette.

Nå er det ikke slik at denne typen feil rammer alle brukerne umiddelbart. Windows synkroniserer vanligvis klokken bare én gang i uken, så de aller fleste bør ikke ha merket noe som helst til problemet. 

Ifølge OnMSFT bekreftet Microsoft problemet i går og fortalte at problemet ble rettet kort tid etter at selskapet ble kjent med det. Det ble tilsynelatende ikke oppgitt noen årsak til feilen.

Leste du denne? Disse taklet ikke skuddsekundet - ett tegn førte til krasj hos global IT-tilbyder

Kommentarer (6)

Kommentarer (6)
Til toppen