Tieto-sjefen går på dagen

Ingen dramatikk, sier partene.

Tieto-sjefen går på dagen
Kolbjørn Haarr slutter i Tieto. Hvor veien går videre ønsker han ikke å røpe. Bilde: Espen Zachariassen

Kolbjørn Haarr var inntil i dag country manager i Tieto Norge. Han var også executive vice president, altså direktør på konsernnivå i det finske IT-selskapet. I konsernledelsen hadde han ansvaret for ett av selskapets fire forretningsområder - nemlig Telecom, Media and Energy (TME).

Det er han ikke lenger. Fredag varslet Haarr at han slutter i selskapet etter seks år.

Siden 2012 har Kolbjørn Haarr også hatt ansvar for Tietos satsing på operasjoner utenfor Norden, det vil si i Russland, Baltikum og Østerrike.

Gikk på dagen

Han forlater selskapet i dag. Det er samme dag han informerte om avgangen internt.

Nordmannen går videre til en annen jobb, men hvilken ønsker han foreløpig ikke å kommentere.

- Jeg har en annen mulighet jeg går etter. Jeg kan dessverre ikke si noe mer om hvor jeg går, sier han til digi.no.

- Ingen dramatikk

Selv om avgangen kom brått, bedyrer Haarr at det er helt udramatisk at han slutter.

Det samme sier Trude Martinsen Brun, som er markeds- og kommunikasjonssjef i Tieto Norge.

- Det ligger ingen dramatikk bak dette budskapet. Haarr har vært i selskapet i seks år. Det er ganske klart og tydelig business as usual for oss, sier Brun, som bekrefter at norgessjefen informerte om sin avgang i dag.

Christian Schøyen er fra 20. mars 2015 utpekt til fungerende norgessjef i Tieto.
Christian Schøyen overtar som fungerende norgessjef i Tieto. Bilde: Tomi Parkkonen
Ny konstituert norgessjef i Tieto er Christian Schøyen, som tidligere har vært HR-sjef, og sist kommer fra rollen som leder for consulting and systems integration.

Han har også ledet arbeidet i avdelingen kalt nye markeder, og har jobbet tett med selskapets ledergruppe rundt utvikling av Tietoes strategi og mål for det norske markedet.

Schøyen uttaler at han setter pris på at han ble spurt av Tietos konsernsjef om han ville tre inn som fungerende norgessjef. Han sier han gleder seg over alle mulighetene selskapet ser fremover.

Tieto tar mål av seg å kapre markedsandeler som IT-tjenesteleverandør i det norske markedet. I fjor økte de omsetningen med 5 prosent mer enn markedet vokste, oppgir selskapet i en pressemelding. Det jobber over 400 i Tieto Norge.

Konsernsjef Kimmo Alkio gir Haarr følgende skussmål:

- Jeg vil takke Kolbjørn for hans innsats gjennom årene i Tieto. I den seneste rollen har han på en god måte har håndtert utfordringene innenfor industriområdet Telecom, Media and Energy (TME) samtidig som at han har optimalisert forretningen i New Markets. Takket være Kolbjørns lederskap har forretningen innenfor TME blitt forbedret og gradvis stabilisert - med langsiktige ambisjoner for økt lønnsomhet. Jeg ønsker Kolbjørn lykke til i hans videre karriere, uttaler Alkio.

Liker fart

Hvor Kolbjørn Haarr, som hadde en lengre karriere i HP før han kom til Tieto i 2009, nå skal ta veien ønsker han foreløpig ikke å røpe.

Fra arkivet: HP-toppsjef gikk til Tieto

- Jeg har hatt travle dager de siste 25 årene. Det er får jobber i denne bransjen der du kan legge beina på bordet. Jeg liker at det er fart, sier han.

- Vemodig å sllutte?

- Ja, det er det alltid. Det er mange flinke og gode kolleger man kommer til å savne. Det er først og frem det man kjenner på når man bytter arbeidssted, sier Kolbjørn Haarr.