AVTALER & KONTRAKTER

TietoEnator vurderer å kjøpe Hydros IT-avdeling

TietoEnator vurderer å kjøpe Hydros IT-avdeling som om kort tid blir et eget selskap.

27. feb. 2004 - 14:22

Norsk Hydro skille ut sin IT-avdeling, noe som vil skape en ny, stor aktør i det norske IT-markedet. Avdelingen skal først etableres som eget selskap, og deretter er planen å få inn andre aktører på eiersiden. Avdelingen omsatte i fjor for 1,35 milliarder kroner, og har drøye 800 ansatte inkludert eksterne konsulenter.

    Les også:

Et av Nordens største IT-konsulentselskaper, TietoEnator, har tidligere varslet at selskapet ønsker å gjøre flere oppkjøp i Norden. Tieto vurderer nå å gå inn på eiersiden i Hydro IS Partner, forteller TietoEnator Norge-sjef Per Bakseter.

- Det er et av casene som vi vurderer, men det er ikke tatt noen beslutning om dette fra vår side, sier han.

Han signaliserer at Hydro IS Partner er et selskap som vil være veldig interessant for TietoEnator.

- Det Hydro IS Partner holder på med, havner midt i TietoEnators kjerneområde. Vi er store på energi og olje/gass fra før. Hydro IS Partner virker dessuten som et veldig veldrevet selskap. Kanskje mer veldrevet enn andre, sier han.

TietoEnator har råd til å kjøpe andre selskaper. I motsetning til noen av de andre aktørene i markedet, har selskapet tjent penger også i dårlige tider. I 2003 fikk TietoEnator-konsernet et resultat før skatt på 100 millioner euro av en omsetning på 1,374 milliarder euro. Tieto kommer til å kjøpe andre selskaper, men det er ikke bestemt hvilke ennå.

- Vi er villige til å gjøre investeringer, men om det er riktig for oss å satse alt på et kort, eller å spre investeringene rundt i flere mindre selskaper, er en vurdering vi må gjøre, sier han.

Hydro planlegger å skille ut IT-avdelingen i et eget selskap, og deretter selge en minoritetsandel. Planen er at Hydro fortsatt skal være hovedaksjonær i selskapet, ifølge ledelsen i Hydro IS Partner. Tieto Norge-sjefen vil helst eie majoriteten av selskapet, om han skal kjøpe seg inn i Hydro IS Partner.

- Jeg tror det er få selskaper som er interessert i å eie en minoritetspost i selskapet. De vil eie mer enn 50 prosent. I alle fall på sikt. Det er viktig for å kunne større kontroll i selskapet, sier Bakseter.

Olje og energi er områder som TietoEnator jobber med fra før av. Selskapet har blant annet løsninger for sanntidsstyring og administrasjon av olje, gass og pengestrømmer, samt online administrasjon av lisenser og joint ventures. TietoEnator har 14 000 ansatte i mer enn 20 land. I Norge arbeider rundt 900 personer, og selskapet omsatte for 83 millioner euro i Norge i 2003.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.