SOSIALE MEDIER

Tiktok tøyler statlige medier i viktig valgår

Tiktok varsler begrensninger for statlige medier andre steder i hjemlandet. Bakgrunnen er frykt for utenlandsk påvirkning i et år med viktige valg i mange land.

Tiktok er under press i USA. Nå tar selskapet egne grep i et forsøk på å hindre utenlandsk valgpåvirkning
Tiktok er under press i USA. Nå tar selskapet egne grep i et forsøk på å hindre utenlandsk valgpåvirkning Oskar Hope-Paulsrud
24. mai 2024 - 07:06

Selskapet kunngjorde tiltaket torsdag. Grepet kommer etter at amerikanske myndigheter har pålagt Tiktoks kinesiske eiere å se seg ut av selskapet i USA – eller å bli ilagt et forbud.

Tiktoks nye retningslinjer skal ramme medier med statlig tilknytning som prøver å nå målgrupper utenfor sitt hjemland med budskap om «aktuelle globale hendelser og anliggender. Dette gjelder innhold som ville ha dukket opp i plattformens «For deg»-strøm.

Videre nektes kontoene til slike aktører å annonsere «utenfor landene der det primært har tilknytning».

Tiktok definerer statlig tilknyttede medier som de «hvor publisert redaksjonelt materiale eller beslutningsprosesser kontrolleres eller påvirkes av en regjering».

Samtidig kunne Tiktok opplyse at selskapet i årets fire første måneder har identifiser og stoppet 15 påvirkningsoperasjoner med over 3000 tilknyttede kontoer. Blant annet oppgir selskapet å ha stoppet et nettverk som prøvde å påvirke indonesiere i forkant av landets presidentvalg, og et annet som forsøkte å påvirke innenriksdebatten i Storbritannia.

Tiktok hevder at selskapet stanser 95 prosent av falsk informasjon og konspirasjonsteorier før det blir publisert på plattformen.
Les også

Elleville konspirasjoner og monsterhistorier går sin seiersgang på Tiktok

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.