Tilbakeviser at nettbankene er usikre

Tross kritikk fra professor, mener Finansnæringen at Bank-ID er fullstendig sikkert.

14. des. 2007 - 07:42

Norske nettbanker er fullstendig trygge og man trenger ikke bekymre seg for penger i nettbanken, mener Finansnæringens administrerende direktør Arne Skauge.

Skauges uttalelser kommer i kjølvannet av at en gruppe forskere ved Universitetet i Bergen det siste året har brutt seg inn i norske nettbanker en rekke ganger.

Forskerne, med professor Kjell Jørgen Hole i spissen, gjorde dette i perioden fra februar til november for å bevise at sikkerhetssystemet BankID ikke er sikkert.

- Låvedøren har stått åpen siden dag én. Siden vi begynte med forskningen, har vi informert Bankenes standardiseringskontor og bankene om svakhetene. Likevel blir vi ikke tatt på alvor, og vi har kunnet fortsette gjennom året, sa Hole til Computerworld i slutten av november.

Mer enn to uker etter uttalelsene, mener Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH) fortsatt at nettbanker basert på BankID er fullstendig sikre, og at folk kan la være å bekymre seg for pengene i nettbanken.

- Det er klart at næringen er oppmerksomme på dette, men det er ingenting ved det som er lagt fram nå som skal gjøre kundene av bank-ID usikre på tryggheten i systemet. Det er all grunn til å tro at i løpet av ett til halvannet år så vil cirka 2,5 millioner norske nettbankkunder bruke bank-ID som sin signatur og identifikasjon, sier administrerende direktør i FNH Arne Skauge, til NRK.

FNH er en av aktørene som står bak BankID-konseptet. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.