Tilbyr fastpris til mobilkunder

MTU drar i gang ny priskrig. Det kan gå hardt utover inntektene til blant annet Telenor.

Tilbyr fastpris til mobilkunder

MTU drar i gang ny priskrig. Det kan gå hardt utover inntektene til blant annet Telenor.

Det pågår en intens priskrig i det norske mobilmarkedet. Aktørene underbyr hverandre, og kunder som ikke ringer mye kan i praksis få et gratis mobilabonnement, så lenge de passer på å aldri gå over de inkluderte ringeminuttene.

Storforbrukerne har imidlertid ikke hatt noe tilsvarende tilbud. Det nærmeste markedet kommer, er mobiloperatøren Mobildeal som tilbyr et abonnement med 3.000 inkluderte ringeminutter. Det tilsvarer 50 timers sammenhengende tale, men abonnementet inkluderer ikke oppstartsavgiften for hver samtale eller SMS-meldinger.

Nå har mobiloperatøren MTU lansert et nytt mobiltilbud der de opererer med fastpris for alle samtaler i det norske markedet. For 398 kroner i måneden får kundene ringe så mye de vil i Norge, og det er ingen oppstartsavgift for samtalene.

Abonnementet inkluderer også 200 månedlige SMS-meldinger, samt 100 MMS-meldinger.

Dette abonnementet vil trolig måtte følges opp av konkurrentene, noe som er positivt for kundene, men som ikke blir like godt mottatt i aksjemarkedet.

- Dette ble innført i USA for to uker siden og ble veldig negativt mottatt i aksjemarkedet, sier teleanalytiker Arild Nysæther i Fondsfinans, til Finansavisen.

Han mener at MTUs nye tilbud er veldig negativt for Telenor. Deres gjennomsnittskunde ringer for 511 kroner i måneden.

Dersom flere mobiloperatører følger opp, vil det etterhvert bli hardt å tjene gode penger på mobilkunder i det norske markedet. Bransjen har klart å tilby billige abonnementer til de som ringer lite, ved å kunne ta godt betalt fra de som ringer mye. Dersom denne typen abonnement blir utbredt må operatørene finne nye inntektskilder. En mulighet er datatrafikken.

    Les også:

Til toppen