Abonner
BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tilbyr gratis oppgradering til 3G

TeliaSoneras vel 3,6 millioner GSM-kunder får nå tilbud om kostnadsfri oppgradering av sine abonnement til 3G.

TeliaSonera opplyser at samtlige av selskapets svenske GSM-kunder vil få tilbud om å bytte ut sitt SIM-kort til et kort som kan benyttes i GSM/GPRS- og 3G-nett.

For å kunne bruke de nye tjenestene og den økte overføringshastigheten må kundene ha en mobiltelefon som er tilpasset den nye 3G-teknologien

Første desember går startskuddet for en testperiode som 500 utvalgte Telia-kunder får være med på (interesserte kan melde seg på www.telia.se), og planen er at det i løpet av mars skal være klart for kommersiell utrulling av selskapets 3G-satsing i Sverige.

- Overgangen til tredje generasjon mobiltelefoni skal være enkel for kundene. Vi vil at de skal glede seg over at de funksjoner som tidligere bare fantes i en nettilknyttet datamaskin nå også blir å finne i mobilen. Det skal de få uten at de må bekymre seg om teknikken, sier TeliaSoneras svenske sjef Marie Ehrling.

Ved den kommersielle lanseringen vil svenske kunder kunne benytte høyere datahastigheter i mobilnettet fra et tyvetall steder i landet.