BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tilbyr gratis sjekk av bedriftens lisenser

Mange bedrifter har problemer med å holde styr på lisensene sine. Enteo tilbyr en gratis sjekk.

1. nov. 2006 - 14:16

Tyske enteo Software er i ferd med å supplere sine løsninger for IT-drift og -inventar med en serie nettbaserte verktøy: IT-Analyzer.

Først ute er en test kalt «Software Compliance». Dette er en gratis test som skal hjelpe bedriften finne ut hvorvidt de har en hensiktsmessig lisenshåndtering eller ikke. Selve testen består av flervalgsspørsmål som det tar noen minutter å fylle ut. I tillegg til det umiddelbare resultatet, kan man bestille en detaljert rapport med sjekklister, anbefalinger og hvitbøker med utgangspunkt i testresultatet, heter det i en pressemelding.

Enteo erfarer at mange organisasjoner bryter mot lisensrettighetene ved å ha en gitt programvare installert på for mange datamaskiner. På den andre siden er det også vanlig å ha for mange lisenser. Det siste er kostbart, mens det første er ulovlig. Lisenskontroll kan derfor gi både økt kontroll og besparelser.

Enteo ble opprettet i 1995 under navnet NetSupport og byttet navn til Enteo for to år siden. Det har 120 medarbeidere fordelt på Tyskland, Sveits, USA og Sverige. Hovedproduktene er NetInstall for distribusjon, vedlikehold og klienthåndtering av programvare for arbeidsstasjoner og terminalservere; Inventory for lagerkontroll; og Reflect for fjernvedlikehold.

Enteo har strategiske partnerskap med blant andre Citrix, HP, Fujitsu Siemens og Microsoft.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.