BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tilbyr norske bedrifter sikkert internett

Et samarbeid mellom IT-gigantene Merkantildata og Posten SDS skal sørge for at norske bedrifter skal kunne kommunisere sikkert på Internett.

Einar Ryvarden
28. juni 1999 - 15:38

Merkantildata og Posten SDS har inngått et markedssamarbeid som kan føre til at Internett tas i bruk til nye typer kommunikasjon. Løsningen er den første elektroniske identitetsløsningen som er tilgjengelig for norsk næringsliv.

Systemet er basert på bruken av elektroniske sertifikater og kraftig kryptering, noe som sikrer to parter at de virkelig kommuniserer med den de ønsker og at innholdet verken er lest eller endret underveis.

Tidligere i juni skrev digi.no at Posten SDS var ferdig med utviklingen og har lagt svært ambisiøse planer om å tilby alle norske innbyggere elektroniske sertifikater for elektronisk handel og annen type sikker kommunikasjon. (Se tidligere sak i høyre marg).

Nå skal Posten SDS tilby tjenesten til norske bedrifter. Postens dataavdeling mangler selv et stort markedsapparat og har derfor inngått en avtale med Merkantildata.

- Meningen er at vi skal lage tilpasse eller levere nye løsninger som bruker Posten SDS sikkerhetstjeneste. Det er en rekke felter der man ønsker å sikre seg at brukeren virkelig er den han eller hun utgir seg for å være, blant annet Internett-handel, dokumentutveksling eller pålogging av PC hjemmefra, forteller Audun Lødemel, markedsdirektør i Merkantildata.

Vi skal også tilpasse andre produkter vi har til sertifikattjenesten Posten SDS tilbyr. Blant annet selger vi flere økonomissystemer som det ville være verdifullt å knytte til en sikkert internett-tjeneste, sier Lødemel.

Markedsdirektøren påpeker at Merkantildata ikke bare skal selge de nye sikkerhetstjenestene i Norge, men også i Sverige, Danmark og Finland. I et forsiktig estimat sier de to partnerne at forventer å selge sikkerhetstjeneste for 70 millioner kroner innen utgangen av neste år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.