Tilbyr rimelig mobil til utlandet

En ny tjeneste tilbyr rimeligere samtaler utenlands til private og bedrifter, også med mobil.

En ny tjeneste tilbyr rimeligere samtaler utenlands til private og bedrifter, også med mobil.

Tjenesten Mobile-LD («mobile long distance») lanseres i dag av norske Noble Tele i samarbeid med amerikanske MobileSphere, tidligere kjent som CellularLD.

Partene beskriver tjenesten som «spesielt rettet mot dem som ringer utenlands», og hevder at den gir besparelser på inntil 80 prosent på utenlandssamtaler. Løsningen tilbys til brukere av både fasttelefon og mobil, og dreier seg ikke om IP-telefoni.

– Forbrukerne er lei av å måtte enten betale alt for mye for utenlandssamtaler via de etablerte telekomselskapene, eller måtte ty til telefonkort hvor man må huske pinkoder og ofte opplever at kvaliteten på samtalen er dårlig og til stadighet å bli brutt, eller ikke komme igjennom på telefonen, sier Noble Tele-sjef Erling Behrens i en pressemelding.

Ringetid kjøpes gjennom nettbutikken til Mobile-LD. Brukeren skal til enhver tid ha oversikt over hvor mye man har kjøpt ringetid for og hvor mye penger man har igjen på brukerkontoen. Teknologien til MobileSphere skal la brukerne ringe direkte til utlandet uten å benytte seg av «de dyre og veletablerte telekomselskapene».

I USA viser MobileSphere til referansekunder som Harvard University og Boston Consulting Group.

Noble Tele har til hensikt å lansere en tilsvarende tjeneste i Sverige og Danmark.

Til toppen