Tilkall natteravner via SMS

Natteravner i Sør-Trøndelag vil varsles via SMS ved store samlinger av ungdom.

Natteravner i Sør-Trøndelag vil varsles via SMS ved store samlinger av ungdom.

Stygge voldsepisoder har ført til at politi og natteravnene i Sør-Trøndelag ønsker seg et varslingssystem per SMS ved store samlinger av ungdom.

Ungdom bruker selv SMS til å tipse hverandre om fester. Det kan raskt føre til svært store samlinger. I Sør-Trøndelag opplevde politiet fredag at 400 ungdommer ble trukket til fest via SMS-tips. Det kom til flere slagsmål, og flere skal ha blitt truet med kniv.

«Fest på Kuhaugen. 200-300 stykker. Kom tvert», sto det i tekstmeldingen som fristet en 16-åring som siden ble voldsoffer, skriver Adresseavisen.

Samlingen skal ha kommet helt overraskende på både politiet og Natteravnene, som ikke kom til stedet før volden hadde utartet seg.

Arve Nordtvedt, leder for forebyggende avdeling ved Sør-Trøndelag politidistrikt mener det har vært en økende trend de siste årene at ungdommer mobiliserer til fest ved å videresende tekstmeldinger.

- Før var det en begrensning på hvor mange som møtte opp på en fest, men når mange videresender SMS kan det fort komme ut av kontroll. Og voldsrisikoen øker ved store sammenkomster, sier han til Adresseavisen.

Karl Sellgren, koordinator for Natteravnene i Trondheim, mener det kan være lettere for ungdom å ta kontakt med Natteravnene enn politiet for å varsle om store uorganiserte arrangementer.

Ifølge Sellgren utløste politiets ankomst tilnærmet panikk fredag kveld, der ungdom som ikke var gamle nok til å drikke sprang gjennom hager for å komme seg unna.

Han ønsker seg nå et sentralt nummer til Natteravnene, som ungdom kan bruke for å sende tekstmeldinger og varsle om store fester.

- De fleste ungdommer ønsker jo at det skal være trygt. Hvis vi får varsel på SMS kan vi komme og være til stede i våre gule jakker, sier Sellgren.

Til toppen