Tilsynet bekymret over Telenor

Finner ikke «rotårsaken» til demonen som slår ut mobilnettet på fredager.

Tilsynet bekymret over Telenor

Finner ikke «rotårsaken» til demonen som slår ut mobilnettet på fredager.

Oslo (NTB): Post- og teletilsynet er bekymret over at Telenor ikke klarer å finne «rotårsaken» til at mobilnettet har falt sammen to fredager på rad.

I rapporten fra Post- og teletilsynet (PT) til Samferdselsdepartementet slår tilsynet fast at det er grunn til å være bekymret:

– Det er alvorlig at hendelser kan utløse omfattende feil i nettet uten at Telenor klarer å identifisere den eksakte årsaken, konkluderer tilsynet i rapporten som ble sendt torsdag.

PT minner om at Telenor nå har tre trøblete hendelser bak seg på kort tid:

«Den første gjaldt det doble fiberbruddet 23. mai, den andre gjaldt de omfattende problemene 10. juni og den tredje gjelder utfallet 17. juni», heter det i tilsynets rapport.

Feilene forrige fredag gjaldt først og fremst på Nordvestlandet, i Midt-Norge og for deler av Nord-Norge. Dessuten ble flere av bedriftskundene knyttet til Proffnett berørt. Problemene oppsto da signaltrafikken i mobilnettet økte betraktelig ut over det som er normalt nivå, har Telenor rapportert om.

Tilsynet bemerker at problemene fredag 17. juni var løst i løpet av «relativt kort tid», det vil si rundt tre og en halv time. Kaoset uken før varte i over et døgn. PT rapporterer til Samferdselsdepartementet at erfaringene fra utfallet 10. juni kan ha hjulpet Telenor til å løse situasjonen raskere 17. juni.

Telenor får godkjent av tilsynet for å ta situasjonen på alvor, men må tåle bekymringsmelding for ennå ikke å ha avdekket selve «rotårsaken» til utfallene to fredager på rad. (©NTB)

Til toppen